»
S
I
D
E
B
A
R
«
Cu poezia in subteran
Jun 30th, 2012 by andras
metrou1

metrou2

Statia Obor, sensul de mers spre Gara de Nord, undeva pe la mijlocul peronului.
Dragoste si (c)ura
Jun 20th, 2012 by andras
Da-mi telefonul, ca vorbesc eu cu el. Da-l incoa! Asa... [15 secunde de liniste] Bai, omule, ai plecat de dimineata. Tu nu intelegi ca n-are ce sa manance? Adu-i lapte copilului, odata, nenorocitule!

Sunt intr-un autobuz ce tranziteaza Victoria Socialismului. La Piata Hurmuzachi s-a mai aglomerat un pic si cam de pe atunci vocea guturala a femeii se aude cu putere.

E bine ca ai barbat si ai tot ce-ti trebuie. Numai de mancare n-ai!

Zambesc amar, usor mahnit de disolutia misterului. De asta nici nu ma grabesc sa caut cu privirea catre protagonistii discutiei. Cobor insa la prima statie si ne intalnim in fata aceleiasi usi.

Asta e barbat? Nu tu slujba, nu tu bani, nu tu interes... Are copil si femeie acasa si nimic nu face! De ce n-or fi fost buni tiganii, nu stiu! Roman ti-a trebuit...

Ce sa fac, mamica, crezi ca eu nu-i spun? Crezi ca nu?

Ma incearca puternic compasiunea fata de mama aproape o fetita, uscativa si cu privirea pierduta, careia nu-i dau mai mult de 16 ani.

Copilul asta ce vina are? Trebuie sa manance si trebuie sa mananci si tu! Invata-te si fa-te la locul tau. Altfel, vai de capul tau va fi si de copilul asta la fel... Asta esti, facatoare de rau!

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Votul divers
Jun 10th, 2012 by andras
Intre blocuri soarele inca nu ajunsese dupa ce-am dat de stire despre accidentul electoral de azi. Asa ca am coborat in parcare si-am probat comportamente responsabile social :), toaletand perimetrul in care imi parchez masina.

Intre timp, cu o privire in Facebook, cu alta in Hotnews si cu inca una in blogul lui Turambar, am mai pus jar pe focul ProDemocratia, ochind alte 2 nereguli. Iar acum descopar in josul acestui articol insemnarea anterioara, trunchiata.

Deci cui raman dator? Si care esti cu votul pozitiv?
Alegeri (in)corecte
Jun 10th, 2012 by andras
Domiciliul stabil il am sectorul 5, fiind arondat sectiei de votare nr. 882. Din 23 aprilie a.c. (deci de 48 de zile calendaristice) la evidenta populatiei mi-au trecut in actul de identitate, pentru urmatorul an, actuala adresa de resedinta din sectorul 2.

Acum aproape o ora am ajuns la sectia de vot nr. 882, unde (prin ordonanta din 2007) am drept de vot si pe listele careia figuram duminica dimineata la 10h15. Aici dau peste dna./dra. presedinte M.P., ce ma trimite in sectorul 2, ca acolo am adresa de flotant. Iar ceea ce ma enerveaza nu e nici necunoasterea legii, nici timpul pierdut (discutii inutile, convorbire telefonica a pesonajului cu cineva din afara sectiei de vot), ci seninatatea senila a povestii in sine.

Jocul de-a soarecele si pisica imi e simpatic si pe zi ce trece imi exersez abilitatile specifice. Acum insa, n-am chef. Asa ca m-am incruntat nitel, mi-am luat actul de identitate, am ochit o stampila, mi-am tras unul dintre fasciculele de buletine de pe masa si m-am varat in cabina de vot. Inainte semnasem deja de prezenta, asa ca pe la comisie am trecut doar pentru autocolantul de rigoare.

Iar acum am sa scriu la www.alegericorecte.ro sau voi suna la 0800 070 100.
Astazi votez
Jun 10th, 2012 by andras
Voi incerca sa fac traditionalul dus de dimineata. Ca si seara, intr-un bloc de locuinte cu cel putin 15 apartamente racordate la aceeasi conducta, voi astepta intre 3 si 5 minute pentru a avea in robinet apa calda, ce explica indicii de consum pentru sapun, sampon si alte produse de intretinere si cosmetica.

Voi pleca spre sectia de vot (undeva, in coltul celalalt al orasului) si voi traversa la prima trecere de pietoni, foarte romaneasca.

Ma voi minuna, ca si in alte dati, de multimea de taximetristi parcati dupa pofta inimii, care-si marcheaza teritoriul cu deseurile asteptarii nocturne. Si-mi voi aminti probabil acceleratiile si supraturarea vehicuelor conduse de rutieristi pentru care sectia de politie nr. 8 nici nu conteaza.

Voi folosi un autobuz al liniei 104 ai caror soferi obisnuiesc sa se stranga cate 4, chiar 5, la capatul de linie, in timp ce pasagerii (contribuabili) stau in ploaie, soare sau frig asteptand respectaera unui grafic de calatorie si a unei logici pe care probabil doar administratia o intelege.

Voi schimba apoi autobuzul cu un tramvai populat aproape intotdeauna de pensionari ce au ca preocupare majora cotidiana plimbatul cu RATB-ul, de membri secreti ai trupelor anti-Dero, de oameni ai strazii ce au parte de adapost confortabil si gratuit, de concetateni al caror spatiu intim il supune pe cel public, de adolescenti sau tineri ce probeaza maretele succese ale sistemului educational si ale unei societati cu neobisnuite capacitati adaptative.

Voi face slalom printre masini parcate pe trotuare, reziduuri menajere, rezultatele unor defecari controlate. Sau peste transeele cu care se falesc prestatorii serviciilor de intretinere/executie a retelelor de utilitati pentru cel putin cateva zile.

Daca ploua, cumva, voi sari peste balti incercand sa ghicesc unde ar trebui sa fie plasate gurile de colmatare. Sau voi urca la volan, incercand sa-mi musc limba la fiecare trecere peste liniile de tramvai si de fiecare data cand jantele cu talon de 55 vor rula peste mixtura asfaltica cum un cost de cel putin 3 ori mai mare decat in alte tari europene si cu o durata garantata de exploatare tot de 3-4 ori mai redusa.

Pe culoarele imobilului ce gazduieste sectia de voi saluta fumul de tigara din spatiul public, apoi voi da binete rictusului traditional unor membri ai comisiilor care (in mare parte si-n majoritatea vietii profesionale) sunt angajati ai sistemului public.

Si, in sfarsit, voi beneficia de dreptul constitutional de a-mi exprima votul. Si poate voi apuca sa ma gandesc la inscrierea la scoala, gradinita, acces la servicii medicale, plata taxelor si impozitelor locale, vizitele la serviciul public de evidenta a persoanei or la serviciul de stare civila s.a.m.d.

Apoi, pentru urmatorii 4 ani, o voi lua de la capat.

Tu votezi azi?
Intalnire cu Nicusor Dan
Jun 8th, 2012 by andras
Iti dau intalnire duminica. Te astept in buletinele de vot pentru Primaria Generala a Municipiului Bucuresti si pentru Consiliul General al Capitalei la ultima pozitie. (Nicusor Daniel Dan)

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vanghelie no. 4
Jun 6th, 2012 by andras
N-am facut-o pana acum si nu ma vad vreodata punand stampila pe Vanghelie, indiferent care va fi demnitatea publica pentru care va candida. Spun de mult timp ca evolutia personajului politic Daniel Marian Vanghelie este una dintre cele mai interesante din ultimii 10-12 ani si pot proba cu argumente ca strategia i se potriveste ca o manusa contextului politic autohton si electoratului la care se raporteaza.

Am inca adresa de domiciliu in sectorul 5, m-am bucurat din plin de toate consecintele masurilor administratiei conduse de dl. Vanghelie iar scanteile provocate de fiecare intersectie cu functionarii din cele 3 mandate imi mentin ochii larg deschisi. Insa, cu aceeasi onestitate, nu pot decat sa-mi exprim admiratia pentru echipa de campanie sau pentru strategii marketingului electoral al candidatului.

Ma refer aici mai putin la traditionalele ajutoare sociale, la sistemul de capusare a bugetului public sau la populismul diabetos si vizez foarte concret mesajele pe care le-am descoperit in panotajul stradal:

Casa mea e sectorul 5. Familia mea esti tu!

Am X bunici/copii de sustinut/ajutat.

Am Y blocuri de reabilitat.

Ei te-au mintit la greu. Eu spun ce cred mereu.

Ei au taiat pensii, eu le-am suplimentat.

Ei au marit impozitul pe case, eu le reabilitez.

Ei au umilit pensionarii, eu i-am respectat.

Ei au taiat salarii, eu am sustinut familii.
Ale(r)gatorul
Jun 4th, 2012 by andras
Am alergat ieri la http://www.bucuresti21km.ro/en.

Nicusor Dan m-a provocat acum vreo luna! Ieri mi-a stat in lipit de spate si pe piept. Si (in mai multe momente date, pe traseu), respirand din greu langa mine! :)

Comentarii despre eveniment, despre organizare si despre organizatori, data viitoare.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
»  Substance: ABlog.ro   »  Style: Ahren Ahimsa

Beautiful singles in your area. Meet them now!